DHL- Allt om

Transport och logistikföretaget i världsklass, med DHL kan man skicka paket till hela världen. Stora som små, hårda som mjuka. Tre ord som beskriver företaget är att dom är prisvärda, flexibla och säkra.  Ledord som många kunder tycker är viktiga,  för tid är pengar. Att paket som kunden skickar kommer fram i tid, säkert och i bra skick är viktigt. DHL betydde från början Dalsey, Hillblom och Lynn, men nu ägs DHL till 100 procent av det tyska företaget Deutsche Post World Net.

Leverans

DHL levererar paket i hela Sverige både till företag och privatpersoner samt resten av världen. Priserna står tydligt på deras hemsida, men det lättaste är att kontakta någon av alla ombud som finns i Sverige och fråga om hjälp om man är osäker. För visst är det roligaste inte att skicka paket utan att hämta ut dem och se det man beställt. Avisering när paketet är framme sker via sms, men glöm inte referensnumret och identifikation av något slag för att kunna hämta ut beställningen. Det är viktigt att paket kommer fram snabbt och smidigt utan några problem såsom förseningar. Det är enkelt att både följa paketet och se hur lång tid det kommer ta innan paketet kommer fram till sin destination.

Spåra paket

Att kunna spåra sitt paket är en viktig del av tjänsten man betalar för. Kunder vill kunna se vart paketet befinner sig på vägen till dess mottagare och kunna beräkna när det bör vara framme hos mottagaren. Det är enkelt att spåra paketet på DHLs sida genom ett enda klick genom att ange paketets referensnummer. Det är även enkelt att betala med kreditkort både Visa och MasterCard samt hos ombud för att kunna skicka paket.

Tre steg

För att kunna skicka ett paket behöver paketet paketeras noga och säker för att skyddas. Det är viktigt att paketera på ett säker sätt. Använd gärna ett skyddande emballage av kartong. Ett inre emballage av tex bubbelplast eller tidningspapper. Det är viktigt att variera och skydda beroende vad paketen innehåller tex knivar och vassa föremål måste ha ett starkare emballage som är stadigare. Det behövs även en adress för att kunna kategorisera priset beroende på storlek, volym och destination. Nästa steg är att betala frakten och skriva ut de dokument som kan behövas tex. Tulldeklaration och adressetiketter. Det sista steget är att lämna paketet hos någon av alla 1500 ombud i Sverige. Etiketten klistras sedan på en slät yta för att kunna försäkra om att den sitter under hela resan från början till slut. Det finns tydliga  instruktionsvideos på Dhls hemsida där man som kund kan titta på hur man skickar paket med DHL till hela världen.

Företag med miljöansvar

Varje paket kan skickas på ett miljösmart sätt. Genom att skicka grönt bidrar man till att sänka sina  transporters miljöpåverkan. Tekniken och bränslet kostar att utveckla, men bidrar till ett alternativt sätt att skicka paket på. Intäkterna bidrar till utvecklingen av ny miljöteknik i Sverige och vänder sig  till konsumenter som är intresserade av att påverka sina försändelser.

Företag med miljöansvar